Sairaanhoitajat kautta Suomen ovat älähtäneet ammattiinsa kohdistuvista kommenteista. Valtakunnan päälehdessä eräs puolustelee osaamisen tasoa erilaisten valintojen ristipaineessa. Inhimillistä. Osaamista tarvitaan, kun kyseessä on sairastunut tai muuten hoitoa tarvitseva yksilö omine yksilöllisine perusominaisuuksineen. Yksikertaistaen se tarkoittaa ettei sama hoito tai hoitotapa sovi kaikille. On tehtävä valintoja. Oikeita valintoja. Tilanneherkkyys, analysointikyky, laaja ammatissa toimimisen tuoma osaaminen ja olemassa olevan tiedon soveltaminen kuuluvat kaikkiin ammatteihin. Se ei voi yksin olla palkkavaatimusten peruste.

Sairaanhoidon piirissä työskentelevät ovat nyt esillä. On lukuisia ammatteja, joissa osaamista edellytetään ja joissa vastuu on suurempikin kuin nyt keskusteluja hallitsevan ammattiryhmän ja joilla rahallinen korvaus on vielä alempi. Lienee kuitenkin tärkeintä, että viihtyy työssään ja osaa motivoitua haasteista, joita se tarjoaa. 

Jos liksa riittää perustarpeiden tyydyttämiseen ja joskus jopa leikkeleeseen leivän päällä, on syytä olla onnellinen vaikkei tuloista olekaan sijoittaa pörssiosakkeisiin ;-) Olisiko se sitä oikeaa ammattiylpeyttä.