Kotikonstein kokeilu tuottaa lähes aina yllätyksiä. Koristelu on kivaa vaikkei kilvoittelekaan kondiittorien osaamisen sarjan lähelläkään. Tämäkin tuotos syntyi vain siksi, että piimää oli jäänyt purkin pohjalle ;-)1035158.jpg

Köyhänkaakku ei ole varsinaisesti täytekakkupohjaksi tarkoitettu, mutta tämä kokeilu syntyi reseptillä: 1 lasi piimää, 1 lasi sokeria, 2 lasillista vehnäjauhoja, 2 kananmunaa, 1 tl ruokasoodaa. Täyte on raikasta kotitekoista raparperihilloa, kannelle pakastemustikoita ja säilöttyjä kirsikanpuolikkaita. Mehevyyttä saa kermarahkavaahdolla, mutta jos haluaa välttää lihottavuutta, hillo ja marjat riittävät. Ja kakun kruunaa hyytelösokeri. 1035159.jpg

(ohje ja paljon muitakin hyviä vinkkejä löytyy Pohjois-Savon ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savon ammatillisen instituutin "Hyvvee ja hyvän parasta" Savolaisesta keittokirjasta, julkaisusarja B 2/2000).