Olet varmaan huomannut vaalien lähestyvän. Median aktiivisuus on lisääntynyt ja kärpäsistä tehdään härkäsiä. Esimerkiksi käyvät valtapuolueiden nahisteluun liitetyt ahdistelut, pääministerin morsian, ulkoministerin tekstarit, virasta erottaminen, vaalirahoitus, kaavoituksen ja kauppamiesten jahtaaminen.....

Rahan mahti on aina ollut ja tulee olemaan. Kussakin ajassa on valtapyrkimysten seurauksena milloin mistäkin syystä lopetettu ja synnytetty tehtaita, vallattu ja jopa ryöstetty maa-alueita, julkisesti lynkattu ihmiskohtaloita jne. Onneksi mestaus ei ole enää käytössä (vaikka joskus tuntuu siltä, että se olisi armeliaampi kohtalo kuin jatkuva julkinen nöyryytys).

Toisaalta politikointi on peliä, jossa käydään kauppaa, tehdään kompromisseja ja "kassakaappisopimuksia" vaikka muuta väitetään. On inhimillistä, että luotetaan perheen ja kavereiden, nehän valkoituvat itselle sopivista, tukeen. On naivia kuvitella, että yhteiskunta pyörisi puhtain periaattein. Rötöstely on herrain herkkua, vaikka eivät aina rötöstelevänsä tunnistakaan, kun autetaan kaverin pyrkimysten toteutumista.

Lobbausta on monenlaista. Poliittiset pyrkimykset ohjaavat myös äänekästä mediaa, jota raha pyörittää.