Maanantaina VR uutisoi junan rikkoutumisesta Jokela - Järvenpää välillä. Satuin seuraamaan kyseisen junan saapumista Riihimäen asemalle ja kulkemaan sen matkassa Jokelaan saakka. Todellista rikkoutumisen syytä tai edes paikkaa ei kerrottu.

Keskustelua ja puhelinliikennettä kuulleena, vaurio johtui junahenkilöstön laiminlyönnistä. Ensimmäisen vaunun jarru oli lukittuna varikolta Hyvinkäälle saakka ja lukittu pyörä vaurioitui. Hyvinkäällä junan henkilöstöön kuuluva avasi jarrun ja soitti veturiin, saamatta kuitenkaan yhteyttä, joutui ulkokautta käymään kuljettajan luona.

Jarrun vapautus tapahtui eteisessä, jonka sisäänkäynti oli rikki eli Riihimäeltä osastoon ei ko. ovesta päässyt. Muilla asemilla sisään ja ulos mennään vastapäisestä ovesta.

Junan matka Hyvinkäältä Jokelaan mentiinkin lonksuttaen ja noin 50 km:n vauhdilla. Matkan kuluessa kuulutettiin, että vikaa tutkittaisiin Jokelan asemalla, vaikka itse asiassa se vika oli todettu kertaalleen jo Hyvinkään asemalla.

Uutisointi julkisiin välineisiin sisälsi mielestäni muunneltua totuutta. Ehkäpä asianosainen henkilöstö ei uskaltanut kertoa laiminlyönnistään. Kyseessä kun ei ole kovin halpa korjaus.