Eilisellä junamatkalla kuultu kommentointi siivittää kysymään, milloin lakkasit elämästä omaa elämääsi?

Media-alalla työskentelevä henkilö kommentoi kaverilleen moninaisia ammattialaansa liittyviä asioita, mutta totesi myös alaansa liittyvän haasteita, joiden tunnistaminen on tärkeää. Yksi niistä on tunnistaa tuotannon kohderyhmä.

Vaikka keskustelussa ihmiset haarukoitiinkin ikäryhmiksi, löytyi kertojaa piristänyt esimerkki siitä, miten voi rikkoa rajojaan vielä vanhanakin. Kertoja totesi ettei oikeuksistaan pidä luopua näennäisten syiden vuoksi ja totesi ettei halua koskaan tulla tilanteeseen, jossa hänen tulisi luopua ajatuksen ja tekemisen vapaudesta pelkästään sovinnaisuuden vuoksi, saati joutua tilanteeseen, jossa jatkuvasti jankataan sitä, että asiat olivat joskus kauan sitten paljon paremmin.

On helppo olla samaa mieltä.

Erilaisten vaihtoehtojen punnitseminen on tärkeää, eikä niillä saa jumittaa elämäänsä muuriksi, joka estää näkemästä ympäristöä ja siinä tarjoutuvia mahdollisuuksia. Pitää uskaltaa elää omaa elämäänsä.

Säännöt ja tavat eivät ole elämisen este, pitää osata ottaa ne osaksi omaa itseään ja tekemisiään. Se mitä muut ajattelevat, ei ole tärkeää. Tärkeää on elämä itse.