Aina on ollut häiriökäyttäytymistä, alkoholi- ja mielenterveysongelmia sekä väkivaltaisuutta. Mikä tästä päivästä tekisi edellisiä onnellisemman.

Päivän lehden mukaan vantaalainen nuori menetti henkensä puukotuksen uhrina.

Mikä saa suomalaisen miehen kantamaan mukanaan puukkoa? Itselleni se on vieras ajatus, tosin lapsuuden kodissa sekin tuli koettua, mutta yhä ihmettelen.

Onko niin, että vain puukko taskussa uskalletaan tuttuun kapakkaan kaljalle. Kun sitten uhon aika koittaa, puetaan se teräaseeseen, kuten suomalaiset ovat toki vuosisataisen olonsa aikana tehneet (rapakon takana, niin sanotussa vapaassa Amerikassa, puukko on korvautunut tuliaseilla).

Omakohtaisesti muistan isäni humalapäissään kaivanneen Mora-puukkoaan, jota myös toisinaan "ansiokkaasti" käytti. Eräänkin kerran Mora lähti ilmateitse ja päätyi kerrostaloasunnossamme sisäoveen, joka oli juuri sulkeutumassa pakenijan perässä.

Mieskäsitystäni on usein koeteltu. Armeijassa kohtasin valittajakansan suuret joukot, lapsuudessa isäkuvaa murensi humalaisen väkivaltainen uho, nyt uutisoinnissa tappelut ja niiden uhrit. Valitettavasti tämä ei ole enää miesten yksinoikeus vaan naistenkin väkivaltainen käyttäytyminen näkyy lisääntyneen.