Facebookista kohistaan ja sen ympärillä velloo mielipideviidakko. Helppoon hömppään, mielestäni, keskittyvänä se kerää yhden lauseen ihmisiä. Toinen syy on tirkistely, jossa ei ole osallistumisvelvoitetta.

Eräs radioon haastateltu totesi, että ystävät kyllä tietävät hänen tekemisensä, mutta tulee kaivanneeksi vuorovaikutteisuutta. Facebook, yleisen käsityksen vastaisesti, ei siis olekaan pääsääntöisesti vuorovaikutteinen. Olen samaa mieltä, sillä kaveriksenikaan tulleista harva pitää yhteyttä. Osaltani facebookin viehätys ei ole tarttunut.

Vuodatuksen sivuilla olen viihtynyt ja täältä voi todeta löytävänsä laajempaa asioiden harrastamiseen ja pohdiskeluunkin perustuvaa ilmaisua. Tunnen vain pienen murto-osan sivustoista, mutta omalla harrastusalueellani on varsin kiitoisaa huomata paneutuminen asioihin. Pintaliidosta ei ole juuri havaintoa.

Jotta en tulisi väärin ymmärretyksi on pakko sanoa, että jokaiselle sivustolla on tarkoituksensa ja käyttäjäkuntansa. Valinnan vapaus ohjaa kutakin käyttäjää "omaan kotiinsa" kuin pankkivalinnoissa ikään ;)

Mukavaa alkanutta päivää kanssa eläjät!