Talven urheiluanti on parhaimmillaan. Parhaita etsitään ja nostetaan palkintopalleille. Parhaillaan elämme mitalien toivossa ja loisteessa hiihtolajien kohdalla. Myöskin alppilajien puolella on nousemassa uusia tähtiä.

Kilpailu on aina läsnä ja kilpailuun kuuluvat aina myöskin häviöt. Ne nurjertavat hetkeksi ja kasvattavat voittamaan tai luopumaan.

Itselleni on ollut onni kuulua ryhmään, joka on joskus voittanut urheilukilpailuissa, kesällä sekä talvella. En tiedä, millaista on olla henkilöllä, joka ei koskaan ole tullut palkituksi missään. Onneksi olen myös hävinnyt ja kerran koulujen välisessä hiihtokisassa välineiden vuoksi, jotka olivat kuin pellekoulusta ikään (molemmat sukset kannoista póikki ja monoina kumisaappaat). Tuo häviö oli myös henkinen koitos, sillä ladunvarsiyleisö heitteli herjaa "Mister Mononen tulee"

Saattoi olla vastaavat tunnelmat kuin eilen mäkihypyssään epäonnistuneella Harri Ollilla, jonka kujanjuoksu median edustajien rivistön editse tapahtui nopeasti ohittaen ilman kommentteja.