Helsingin itäsaaristo on kaunista katseltavaa. Risteilyalukset tekevät sinne päivittäin matkoja ja eilen  matkustajana oli myös polttariseurue. Kymmenkunta 30-40 vuoden paikkailla olevaa naista.

Seurueessa tuntui olevan asiantuntemusta moneen suuntaan. Keskustelut vaihtelivat lasten, perheiden, miesten ja vanhempien ohella työpaikalla ja Lapin matkailussa. Miehet tuntuivat olevan kestoaihe ja mielenkiinnon kohde. Heille jaksettiin vilkuttaa ohi kiitäviin pienveneisiin. Erään veneen miehistö oli vielä "sakkolihaiässä". Löytyipä aluksestamme "komea kokki", joka erään seurueen jäsenen mielestä aina tällaisilla risteilyillä pitää "tarkistaa". Eräs tunnusti olevansa rakastunut kaikkiin kokkeihin. Nykyään ne kun ovat enemmän "lämmittäjiä"....

Illan loppuvaiheessa jutuissa alkoi suorastaan vilistä alapäänjuttuja, joiden kohteina olivat murrosikäisistä vaari-ikään olevat miehet varustuksineen. Totesipa eräs kaikkien kuullen olevansa kovin tyytyväinen, jopa ylpeä, oman ukkonsa pippeliin. Ja toinen katsovansa miehissä aina sinne vaikka ei aina olisi niin kovin kiinnostunutkaan. Yksi seurueen jäsenistä ei huonovointisuutensa vuoksi kyennyt juttelemaan vaan viihtyi valtaosan matkastaan kannella.

Itäsaaristo on kaunis ja auringonlaskusta voisi nauttia toki erilaisiakin juttuja kuullen. Mutta polttarit on aina polttarit - naisillakin. Onnea uusiomorsiamelle.