Ruokalan keittiö muuttui työpaikakseni perjantaipäivän ajaksi. Perehdyin ammatteja oppiakseni ruokalan toimintaan. Kun aamuyön pimeydestä ilmestyin paikalle, olivat kokki ja häntä avustava henkilö jo paikalla. Päivä oli heidän kohdallaan alkanut jo ennen kuutta.

Työpäivä täyttyi mielenkiintoisesta tekemisestä. Olin kuvitellut kantavani astioita ja toimivani tiskaajan apuna. Se on muuten yksi tärkeimmistä hommista, vaikka ei heti uskoisi. Pääsin kuintenkin avustamaan kokkia, mikä tuntui suurelta kunnialta.

Työ kuin työ muuttuu ankeaksi rutiiniksi, ellei omaa asennetta kohdata kaikkea aina uutena. Ravintola-alalla luonne pitää olla kohdallaan. Hyvä palvelu koostuu usean osatekijän yhteispelistä ja kulminoituu asiakaspalvelutilanteessa.

Tein parhaani. Päivän päätteeksi sain työsuorituksestani arvion ja lämpimät halaukset. On kiva olla kymppiplus ;-)