Politiikasta saa meheviä "ei mitään"-tarinoita suurilla otsikoilla. Jos joku väittää ettei tiedä tai ole aavistanut rahavirroista pelin takana, on joko rehellinen tai sitten ei ole politiikasta kiinnostunut. Rahalla on aina ollut kaikessa politiikkaan liittyvässä osansa erilaisten tukien tai määrärahojen muodossa. Vaaliraha keskustelu on nyt yksi tapa setviä toisten nahan paksuutta. Joillakin se tuntuu kestävän.

Itseäni ei puoluerahoitus tai -tuet kiinnosta, olen enemmän viehättynyt poliittisesta kuurupiilosta aina lapsuudesta saakka. Kiinnostavinta on verbaliikka, joka poliittiseen elämään liittyy.

Sanotaan paljon - sanomatta yhtään mitään. Se kuuluu pelin henkeen. Kansa tarvitsee pellensä. On kiva arvailla sanojan seuraava siirto.

Harmi vaan, että maksamme tälläisesta pelleilystä,  mutta se on kautta ihmiskunnan historian ollut näin. Jotkut nousevat keisareiksi, vaatetettuina tai ilman. Ja kansa tykkää....

P.S. Peliä se on yritysten huipullakin. Vuosikymmeniä konsernihallinnossa toimineena tulivat tutuksi myös johtajien pelit. Jos kohta tavallinen duunari tekee tiliä klemmareiden käytöstä, johtaja saattaa tilata pr-asut kalleimmasta päästä golf-seurueelleen.